Forum Siber ~ ForumSiber.Net - Farkı bizimle yaşayın; çünkü biz farklıyız!

Forum kuralları!

Merhaba! Forumlarımızda herhangi bir aktivitede bulunmadan önce, forum düzeni ve kalıcılığı için lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Forum Kuralları
 
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Karamelli Kadayıf Tatlısı
(Okunma: 566)
Lady
#1
rMk8rV.jpg


Karamelli Kadayıf Tatlısı malzemeleri:



150 gram kadayıf
1 yemek kaşığı tere yağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket krema
100 gram çikolata

Karamelli Kadayıf Tatlısı yapılışı:
Öncelikle tencerenizde 1 yekmek kaşığı tereyağını eritin.
Üzerine mutfak makasıyla kırptığınız 150 gr kadayıfı ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun bir kenarda bekletin.
Karamelimizin yapına gelince, 1 su bardağı toz şekeri yayvan bir tavaya döküp, şeker tamamen eriyene kadar pişirelim (Yanmamasına dikkat edelim, acılaşma olabilir) püf noktası, ilk başta sakın kaşık sürmeyin ki karameliniz topak topak olmasın.
Şeker kenarlardan erimeye başlayınca hafif tavanızı sağa sola sallayıp, en üstteki şekerin erimesini sağlayın.
Şekerin tümü eriyince kaşıkla karıştın ki pütürlük kalmasın.
Daha sonra üzerine 1 paket ocakta ısıttığımız kremayı dökelim.
Şekerler içerisinde tamamen eriyene kadar karamelimizi kısık ateşte kaynatalım.
Bir kaç dakika sıcaklığı çıktıktan sonra, üzerine 2 su bardağı kavurduğumuz kadayıfları dökelim.
Buzdolabı poşetini kesip açtıktan sonra, karamelli kadayıflarımızı uzunlamasına dizelim ve sıkıca rulo yapalım.
Elimizle ileri geri yaparak ruloyu uzatalım.
Daha sonra poşeti açıp bıçakla dilimleyelim.
En son benmari usulü erittiğimiz çikolataya bulayalım.
Ben beyaz çikolatayla da çizgiler yaptım.
Arzu ederseniz fındık fıstık v.s. gibi malzemelerle de süsleyebilirsiniz.
Son Düzenleme: 04-16-2016, 07:43 PM, Düzenleyen: Lady
Mustafa Kemal Atatürk


21PBzE.png
Ara
Cevapla
 


Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi
  Tarih: 04-20-2019, 05:10 PM